Aankoopbegeleiding

In de USA en in onze buurlanden, Nederland, Duitsland en Engeland is aankoopbegeleiding voor vastgoed al jaren een vaste praktijk. Zoekende kopers laten zich daar professioneel adviseren en begeleiden door een aankoopmakelaar voor vastgoed die hen kan behoeden voor ongekende valkuilen, een miskoop of erger nog ... een horror-verhaal.

Ook in België wint deze vorm van dienstverlening meer en meer terrein, en volkomen terecht!

De aankoop van een eigendom is voor de meeste mensen immers de grootste en duurste aankoop in hun leven.

Toch doen kopers vandaag de dag nog vaak énkel beroep op familie of kennissen, vaak leken die eerder een eigendom kochten of (ver-)bouwden en die hun - goedbedoelde - maar niet-professionele advies geven, of op een architect voor advies over de bouwtechnische staat, of eventueel op een notaris voor nazicht van de juridische en administratieve verkoopsdocumenten, doch élk van hen adviseert ... slechts op een beperkt domein.

Laten we eerlijk zijn : wie koopt er zélf een onroerend goed met volledige kennis van zaken op alle terreinen?

Je droomwoning kopen doe je beter niet in een emotionele, impulsieve bui of met een 'roze bril' op. Dat kan je achteraf duur komen te staan. Wil jij het risico dragen van een aankoop zonder volledig inzicht in de eventuele nadelen en valkuilen?  Voorkom je niet beter dat je droomwoning eerder een nachtmerrie dreigt te worden?

Wil jij ook graag 'onafhankelijk' bouwtechnisch advies over de huidige staat en de eventuele verbouwingsmogelijkheden voor je tot aankoop overgaat?

Wij jij ook zekerheid dat alles aan je nieuwe eigendom vergund of minstens vergunbaar is, als je weet dat de gemeentelijke info hierover niet steeds uitsluitsel geeft?

Hoe weet je of de vraagprijs al dan niet te hoog is ten aanzien van de feitelijke verkoopwaarde? Laat je de prijsonderhandelingen voor de grootste investering van je leven niet liever over in ervaren en professionele handen?

De 'kostprijs' van een professionele aankoopbegeleiding weegt niet op tegen de 'kost' van alle mogelijke risico's en financiële gevolgen bij een eventuele 'miskoop' : "een goede makelaar verdient zich zelf terug"!

Kortom, wil jij ook liever kopen met een gerust hart en met voldoende 'kennis van zaken' over al de verschillende aspecten bij de aankoop?

Alterimmo biedt deze aankoopbegeleiding aan als afzonderlijke dienstverlening en kruipt daarbij 'in de huid' van de koper zelf. Daarmee spelen wij in op deze groeiende vraag en behoefte bij doordachte kandidaat-kopers.

Aankoopbegeleiding kan een totaal-opdracht zijn van A tot Z, vanaf de zoektocht en selectie van geschikte panden tot aan de ondertekening van de aankoopakte en sleuteloverdracht en ... alles daar tussenin!

Alterimmo selecteert, visiteert, evalueert, negotieert... en de koper signeert!

Indien gewenst, bieden wij ook een gedeeltelijke opdracht aan of wordt een dienstverlening 'op maat' uitgewerkt, al naar gelang je behoefte en de fase van het onderhandelings- of aankoopproces.

Zou het je geruststellen als je voor jouw investering kan rekenen op objectief en professioneel aankoopadvies met ondersteuning en begeleiding bij de prijsonderhandelingen en tot bij de ondertekening? Of wil je gewoon tijd besparen en ons de 'huizenjacht' laten maken voor je pand?

Het maakt niet uit of je zoektocht naar je droomwoning of naar interessant beleggingsvastgoed nog pril is of niet, een kwalitatieve aankoopmakelaar is in elk geval een slimme keuze voor de aankoop van een woning, appartement of bedrijfspand!

Met onze jarenlange expertise en ervaring in de verkoop van vastgoed in Limburg kunnen we je met een gerust hart deze professionele dienst aanbieden, dit in samenwerking met externe specialisten op bouwtechnisch en financieel vlak.

Benieuwd naar onze aankoopbegeleiding voor vastgoed in Limburg?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak!