Uniek en rustig gelegen landhuis op 68 are met gastenverblijf en zwembad!

Villa-landhuis

Ref: 19/130
3 slaapkamers
2 badkamers
250m2 woonopp.
6800m2 grondopp.
Bouwjaar: 1966

Omschrijving

Dit unieke landhuis met talrijke bijgebouwen en gelegen in een omliggend domein van ca. 70 are, is optimaal gelegen dicht bij de verbindingsweg tussen het centrum van Zutendaal en Lanaken en op nog geen 10 min. afstand van Maastricht!

Bovendien geniet deze eigendom van een maximum aan privacy, ook voor de onmiddellijke buurt en omgeving! Het landhuis is diep ingepland op zo'n 30 m diepte tov de rooilijn en het domein is volledig omheind!

Het landhuis zélf biedt alle woon-/ en slaapruimtes aan geheel op het gelijkvloers. De totale netto-woonoppervlakte van de (gelijkvloerse) woning bedraagt ca. 220 m2 . De enige trappen in de woning leiden naar de kelderruimtes, gelegen in het midden van de woonst.

INDELING LANDHUIS:
GELIJKVLOERS :
- stijvolle inkomhal (12 m2),voorzien van marmeren vloer en met dubbele openslaande deur naar ...,
- opvallend grote L-vormige leefruimte/living van ca. 70 m2, bestaande uit grote zithoek, uitgerust met marmeren sierschouw én ingebouwde cassette-haard en eetkamer; de gehele vloer is uitgevoerd in massief eiken parket in visgraatmotief;
- aansluitend aan de eetkamer bevindt zich de recent geïnstalleerde leefkeuken, voorzien van granieten vloer en volledig uitgerust met inbouwtoestellen en voorzien van alle hedendaagss comfort.
- de tussenhal of achterinkom in de woning, voorzien van granieten vloer en gastentoilet, geeft toegang tot de 2 royaal grote slaapkamers (26 en 24 m2), beide bevloerd met massief parket.
- achteraan bevindt zich een ruime badkamer (16 m2), uitgerust met dubbele wastafel, ligbad en douche.
- aansluitend aan de living bevindt zich een lager gelegen 'tuinliving' of veranda (ca. 28m2), voorzien van een grote open-haard en schuifpuien die toegang verlenen naar...
- het zonneterras én het aansluitend gelegen zwembad (40 m2), voorzien van een Romeinse trap.

De 'tuinliving' of veranda aan de achterzijde van de woning ligt in het verlengde van de leefruimte/living van het landhuis en verruimt deze ruimte nog meer. Bovendien is deze ruimte uitgerust met een grote openhaard en geven de schuifdeuren onmiddellijk toegang tot het zwembad.

KELDERVERDIEPING :
- 3 afzonderlijke kelderrumtes, met CV, boiler, proviandkamer en wijnkelder.
- Overige deel van het woonhuis is volledig voorzien van een kruipkelder, met toegangen op diverse plaatsen.

De woning is rondom geheel omgeven door een prachtig aangelegde tuin, die een parkachtige uitstraling heeft, met diverse terrassen, vijverpartijen en gevarieerde beplanting. Voor het overige is het domein aan de randen voornamelijk begroeid met bomen, waardoor niet het gehele grondperceel intensief dient te worden onderhouden

Verder beschikt deze eigendom over een afzonderlijk bijgebouw dat kan dienst doen als gastenverblijf, B&B, als zgn. 'kangoeroe-woning', als hobbyruimte(s), praktijk- of bureel-ruimte, speelruimte, atelier, enz.

INDELING BIJGEBOUW (ca. 45 m2)
- Toegangshal - woon/slaapkamer - badkamer - WC - technische ruimte (CV aanwezig en zwembadinstallatie, enz.),

Nog voor dit bijgebouw ligt een afzonderlijke, dubbele garage (45 m2), die plaats biedt voor 2 ruime wagens.

Tegen de achterzijde van het domein ligt nog een houten stalling, die plaats kan bieden aan bv. 4 paarden (verder op te knappen).

Eveneens dieper op het grondperceel bevindt zich nog een grote 'serre' (voormalige zwembadoverkapping) met schuifpuien, die kan worden gebruikt voor diverse doeleinden. Er is tevens electriciteit aanwezig.

EXTRA-TROEVEN :

* Strategische, doch erg rustige ligging met véél privacy (op de as Zutendaal-Lanaken-Genk-Maastricht)
* Groot grondperceel - volledig privaat domein
* Gehele woonruimte is gelijkvloers!
* Stijlvolle inrichting met duurzame en waardevolle materialen
* Grote leef- en slaapruimtes
* Recent volledig vernieuwde en hyper-geïnstalleerde keuken
* Diverse bestemmingsmogelijkheden voor de diverse bijgebouwen
* Prachtig aangelegde en toch onderhoudsvriendelijke parktuin
* Naastliggend grondperceel (uiterst links) van ca. 22 are is eventueel bij aan te kopen (is NIET-inbegrepen in de huidige vraagprijs)

Gelijkvloers

Atelier

Badkamer 1 16 m² Erg ruime volledig uitgeruste badkamer met volledig betegelde wanden, dubbele wastafel, ligbad en afzonderlijke douche.
Badkamer 2 In het afzonderlijk, naastgelegen bijgebouw bevindt zich een 2de badkamer, voorzien van wastafel en douche.
Garage 45 m² Afzonderlijke dubbele garage met stalplaats voor 2 ruime wagens, CV installatie, boiler én zwembadinstallatie.
Inkomhal 12 m² Verder geeft de statige inkomhal ook toegang tot de inkomhal langs de achterzijde van de woning, waar zich ook het gastentoilet bevindt.
Kelder 28 m² Kelder bestaat uit 2 volwaardige kelderruimtes, die ruimte bieden voor een wasplaats - CV ruimte en proviand/wijnkelder.
Keuken 1 16.5 m² Recent volledig vernieuwde en hyper-geïnstalleerde keuken, voorzien van alle hedendaags comfort. Granieten vloer en hoogglans inbouwkasten.
Kruipkelder 200 m² Het overige gedeelte van de woning is voorzien van een kruipkelder, die op diverse plaatsen rechtstreeks toegankelijk is.
Living 70 m² Royaal grote L-vormige woonkamer met gezellige zithoek en marmeren sierschouw met openhaard-vuur en luchtige eethoek.De vloer is samengesteld uit massief eiken parket in visgraatmotief.De eetkamer die rechtstreeks uitgeeft op de lager gelegen, knusse 'buitenliving' of veranda, ook uitgerust met openhaard-vuur..
Slaapkamer 1 26 m² Vloer uit massief eiken parket.
Slaapkamer 2 24 m² Vloer uit massief eiken parket.
Slaapkamer 3 22 m² De 3e woon- /slaapkamer bevindt zich in het naastgelegen bijgebouw of 'gastenverblijf'.
Terras Naast de tuinliving bevindt zich een ruim open zonneterras, waar het 's zomers heerlijk barbequen is met zicht op het zwembad.
Veranda 26 m² Deze 'luchtige' ruimte biedt zoveel méér dan een gewone veranda : het is erg gezellig en knus ingericht met een zithoek voor de sierschouw uitgerust met met open haard.
Bouwvergunning Ja
Hoofdwoning, bijgebouw (gastenverblijf) én dubbele garage worden formeel geacht vergund te zijn wegens formele opname in het vergunningenregister.
Recente bestemming Agrarisch gebied
Niettegenstaande de huidige bestemming van de grondpercelen als agrarisch/landbouwgebied, werden de hoofdwoning en de bijgebouwen ('gastenverblijf' én dubbele garage) formeel opgenomen in het vergunningenregister. Daardoor zijn deze 3 gebouwen perfect legaal opgericht. Omwille van 'de agrarische bestemming' zal een verdere uitbreiding van de bestaande gebouwen nog kunnen tot 1000 m3 in totaal! Dit impliceert alleszins nog een behoorlijk aanzienlijke uitbreidingsmogelijkheid.
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke herstelmaatregel Nee
Bestuursdwang Nee
Last onder dwangsom Nee
Minnelijke schikking Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Nee
Keukentype Hyper-Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Stookolie
Beschrijving verwarming De woning is uitgerust met een ondergrondse stookolietank van minder dan 5.000 L.
Verwarmingsketel Individueel
Attest voor stookolietank verkregen ja
Schrijnwerk buiten Hout
Dubbelglas ja
Beglazing Dubbel glas
Ramentekst De woning is gebouwd met houten ramen met dubbel glas. Het 'gastenverblijf' of bijgebouw heeft houten ramen met énkel glas.
Zwembad ja
Zwembadtekst Het buitenzwembad is 45 m2 groot en beschikt over een Romeinse trap. De voormalige zwembadoverkapping bestaande uit glas en metalen kader bevindt zich meer achteraan op het grondperceel en kan dienst doen als 'serre', hobbyruimte, speeldomein, enz. Deze ruimte beschikt over een verwarmingstoestel en de nodige electriciteit.
Aansluiting elektriciteit ja
Aansluiting riolering ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Aansluiting waterleiding ja
Prijs Info op kantoor
Vrij op overeen te komen
Tuin aanwezig ja
Tuintekst Een groot deel van het domein rond en achter de woning werd aangelegd door een tuinarchitect. De tuin biedt een parkachtige uitstraling en beschikt over diverse vijver- en terraspartijen. Dieper naar achteren toe is het domein grotendeels bebost met struiken en bomen, waardoor daar een minimaal onderhoud vereist is.
Aantal douches 2
Aantal openhaarden 2
Aantal garages 2
Instapklaar ja
Bebouwing open
Bouwjaar 1966
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 2
Aantal wc's 2
Staat Goede staat
Grond oppervlakte 6800 m²
Woonoppervlakte 250 m²
Perceelbreedte 75 m
Perceeldiepte 145 m
Gevelbreedte 18 m
Aantal verdiepingen 1
Aantal gevels 4
Diepte gelijkvloers 16 m
Type dak Zadeldak
Kadastraleafdeling Afdeling 1
Kadastralesectie B
Perceelnummer 940e - 920c
Elektrisch keuringsattest Verkregen, niet conform

Panden in de buurt