AANKOOPBEGELEIDING

Heb jij al van aankoopbegeleiding of een 'aankoopmakelaar' gehoord?

Neen? In de USA en onze buurlanden is deze dienstverlening al jaar en dag courante praktijk.

Bij ons doen kopers vandaag de dag nog vaak énkel beroep op familie of kennissen, vaak leken die hun - goedbedoelde - advies geven.

In het beste geval brengen kopers een architect mee voor een huisbezoek om de bouwtechnische staat te onderzoeken, of vragen ze advies via een notariaat voor nazicht van de juridische en administratieve verkoopdocumenten, en élk van hen adviseert vakkundig ... doch slechts op één beperkt vastgoeddomein.

Laten we eerlijk zijn : wie koopt er nu een pand met volledige kennis van zaken en expertise op alle terreinen?

  • Juridisch : alle bijzonderheden aan de eigendom - specifieke verkoopsvoorwaarden
  • Administratief : alle wettelijke en contractuele attesten en volledige verkopersinformatie
  • Stedenbouwkundig : zijn ook de bijgebouwen en verbouwingen vergund? Risico's van afbraak of boetes bij bouwovertredingen - Is het gebouw niet 'zonevreemd'?
  • Bouwkundig : staat van het gebouw? - verborgen gebreken? - renovatie? - verbouwingen? Premies?
  • Financiëel : vraagprijs en verkoopwaarde? Voorwaarden hypothecair krediet? Recuperatie of betaling van registratierechten?
  • Commerciëel : professionele onderhandelingen over prijs en overige verkoopsvoorwaarden

Je droomwoning kopen doe je beter niet in een emotionele, impulsieve bui of zeker niet met een 'roze bril' op. Dat kan je achteraf duur komen te staan. Wil jij het risico dragen van een aankoop zonder volledig inzicht in de eventuele nadelen, risico's en valkuilen? Voorkom je niet beter dat de aankoop van je droomwoning eerder een nachtmerrie dreigt te worden?


Wil jij ook graag 'onafhankelijk' bouwtechnisch advies over de huidige staat en de eventuele verbouwingsmogelijkheden voor je tot aankoop overgaat?

Wil jij ook zekerheid dat alles aan je nieuwe eigendom vergund of minstens vergunbaar is, als je weet dat de gemeentelijke info hierover niet steeds uitsluitsel geeft?

Hoe weet je of de vraagprijs al dan niet te hoog is ten aanzien van de feitelijke verkoopwaarde? Laat je de prijsonderhandelingen voor de grootste investering van je leven niet liever over in ervaren en professionele handen?

De 'kostprijs' van een professionele aankoopbegeleiding weegt écht niet op tegen de 'kost' van alle mogelijke risico's en financiële gevolgen bij een eventuele 'miskoop' : "een goede makelaar verdient zich zelf terug"!

Kortom, wil jij ook liever kopen met een gerust hart en met voldoende 'kennis van zaken' over al de verschillende aspecten van de woning en van de aankoop?

Alterimmo biedt deze aankoopbegeleiding aan als afzonderlijke dienstverlening en kruipt daarbij 'in de huid' van de koper zelf. Daarmee spelen wij in op deze groeiende vraag en behoefte bij doordachte kandidaat-kopers anno 2020.

Aankoopbegeleiding kan een totaal-opdracht zijn van A tot Z, vanaf de zoektocht en selectie van geschikte panden tot aan de ondertekening van de aankoopakte en sleuteloverdracht en ... alles daar tussenin! 

Alterimmo selecteert, visiteert, evalueert, negotieert... en de koper signeert!

Indien gewenst, bieden wij een dienstverlening 'op maat' aan, al naar gelang je behoefte en de fase van het onderhandelings- of aankoopproces.

Zou het je geruststellen als je voor jouw investering kan rekenen op objectief en professioneel aankoopadvies met ondersteuning en begeleiding bij de prijsonderhandelingen en alle andere facetten van je aankoopprocees?  Of wil je gewoon tijd besparen en ons de 'huizenjacht' laten maken voor je pand?
In welke fase van zoektocht en aankoop je ook bent, een kwalitatieve aankoopmakelaar is in elk geval een slimme keuze bij de aankoop van een woning, appartement of bedrijfspand!

Met onze jarenlange expertise en ervaring in de verkoop van vastgoed in Limburg kunnen we je met een gerust hart deze professionele dienst aanbieden. Wij werken hiervoor nauw samen met externe specialisten op bouwtechnisch en financieel vlak.

Benieuwd naar onze aankoopbegeleiding voor vastgoed in Limburg?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak!

CONTACT